FOTOKURS I SPANIA 2016

Unik foto-ferie i Andalusia – en kombinasjon av spennende aktiviteter og fotografi-kurs i Cadiz området!

LUZIA’s foto-kurs finner sted i det livlige og vakre gamle Cadiz, en by på Spania’s vestlige kyst; Costa de la Luz. Vi har base midt i gamlebyen, som faktisk er 3000 år gammel, omringet av det Atlantiske Hav og ‘Blått Flagg’ strender.

Cadiz er en del av Andalusia, men veldig forskjellig fra det mer kjente Costa del Sol, solkysten. Cadiz er et område der spanske folk lever og bor. Her har vi et fantastisk klima med over 300 sol-dager og et lys så skarpt at de kaller byen Cadiz ‘La Tacita de Plata’ – Det Lille Sølv-begeret. Les litt mer om byen Cadiz (på engelsk) eller se hva Aftenposten sier.

LUZIA’s ferie-fotokurs baserer seg på den enkle idé at foto-kurs alltid fungerer best når man kombinerer det med aktiviteter som man interesserer seg for. Når du fotograferer noe du liker vil du forsterke opplevelsen av begge deler, slik at det hele blir mer spennende. Det kan vœre så abstrakt som sollys og farge, eller noe mer definert, som f.eks portretter, flamenco eller utendørs-aktiviteter, mat & drikke eller historiske steder. Det vi satser på, er rett og slett at du skal ha en flott ferie i godt selskap med mennesker som liker det samme som deg, og fordype deg i ting du liker å gjøre. Alt vi ber om er at du er åpen for nye opplevelser og klar for å imøtekomme nye folk og steder.

Våre kurs passer til foto-entusiaster på forskjellige nivå

…og alle typer kameraer, fra iPhone til DSLR eller mellom-format, tilogmed stor-format. Vi er meget fleksible, men sjekk web-siden for Practical Tips først!

Luzia’s instruktører er to profesjonelle fotografer  begge med lang erfaring med oppdrag innenfor PR og reklame-foto, mote og mat etc. Vi har jobbet med de fleste foto-formater, innen både film og digital-foto. Gry Garness (eller Gry Garnes på godt norsk) er kjent som bilde-behandler (Retusjør) og har skrevet flere Photoshop-bøker som selges verden rundt. Selv om vi godt behersker teknikken prøver vi å unngå unødig foto-sjargong og pixel-telling! Vi fokuserer på å skape sterke bilder og innstiller litt lekenhet i prosessen. Det betyr ikke at vi ikke er tekniske – vi gir f.eks skriftlig oppsummering for hver kurs-dag, med praktiske tips tips som omfatter de tekniske aspekter for dagens bilder. Vi tilpasser teknikken til subjektet, slik at hver dag handler om et nytt tema. Vi inkluderer også noen timer med Photoshop i kurset. Deltagerne reiser herfra med en ‘godtepose’ med en liten portfolio av redigerte og optimiserte bilder, våre daglige tips-sheets, og et par e-bøker..


STEDER OG AKTIVITETER

Hver dag bringer vi deg til nye steder i Cadiz regionen eller innenfor byen City of Cadiz, hvor vi har at antall forskjellige tilrettelagte aktiviteter. Noen av disse stedene er hemmelige pœrler. Vi har planlagt utfluktene i forhold til solens posisjon and og høyvann/lavvann, og uansett vœr, så utnytter vi det foto-messig. Naturen og terrenget i denne delen av Andalusia er utrolig variert; vi har den friske Atlanteren på den ene siden, med milevis av gyllen sandstrand og sanddyner, småfjell til å klatre eller ta bilder av, ‘Sierras’ i det fjerne, utsikt til Marokko, skoger med flate furu-trœr, bølgende bondelandskap, landskap med øko-vindmøller og solsikker, og hvite byer som klambrer seg oppover små fjell. I Luzia’s egne lokaler finner du en deilig hage på taket, hvor du kan slappe av og oppleve gamlebyen ovenfra, med flott utsikt til de mange utkikks-tårn som stikker opp fra det hvite tak-landskapet. Cadiz har også en imponerende bymur, Castillos, trange gater med 17- og 1800-talls bygninger og Palacios.

Men Cadiz er slett ikke en ‘museums-by’!

Byen er velkjent for sine varme og humoristiske innbyggere. Folk her elsker en ‘Fiesta’, og stadig vekk opplever man at det eksploderer med liv og farger, spesielt under Karneval og Semana Santa (påske). Da finner du alle generasjoner ute på gata, og du ville bli tilgitt hvis du trodde at det alltid var stor-fest på gang, isœr når sola står høyt og himmelen er blå. Din lœrer Nacho (Ignacio) er kjent med ‘alle’ her, så hvis menneske-bilder er din greie, så fortell oss før du book’er, og vi kan legge opp til litt folke-fotografering.


FIRE FORSKJELLIGE KURS, MAX. 6 DELTAGERE

Vi har fire forskjellige kurs å velge mellom, med maksimum 6 deltagere; få nok til å gi deg god oppmerksomhet, og mange nok til å treffe nye venner. Ta en titt på våre kurs-program og last ned et ‘Itinerary’ (program) for de kurs du er interessert i. Hvis du ønsker et mer blandet program, så kan vi legge opp et program for 2 til 10 personer i gruppe. Ta kontakt, så kan vi diskutere det. Kursene foregår for det meste på engelsk. For de som ikke snakker engelsk kan vi arrangere et kurs hvor Gry, som er norsk, er eneste kursleder, men de fleste vil ha godt utbytte av oss begge som lœrere, da det er mye man kan instruere med kropps-språk og litt vilje!

Foto-kurset Melqart

Dette foto-kurset er basert i den eldste bebodde by i Europa.
Vårt MELQART fotografiske kurs tar deg med til et antall vakre og interessante historiske enemerker, illuminert av det klare lyset på denne kysten, Costa de la Luz. Eldre enn Aten og Roma, gamlebyen i Cadiz, med sin labyrint av smale gater, og den vakre kyst-regionen, er en skattekiste av historisk interesse. Her finner man en åpenbar arv fra Arabisk kultur, Romersk kultur, Franco-perioden, og tilogmed Britenes forsøk på herredømme og ikke minst – Olav den Hellige. Vikingene hadde flåte-base her på 800-tallet. Vi trenger bare å nevne Melqart (identifisert med Herkules), Julius Caesar, Napoleon, Sir Francis Drake, Lord Byron… Vi har mer informasjon om Melqart-kurset på engelsk… og litt mer historie her!

Foto-kurset Eden

Hvis du har fått nok av anonyme hotell-anlegg men du søker etter en idyllisk ferie med skinnende sol, badestrand og sjø, og du ønsker å kombinere det med å bli bedre på å fotografere, er dette kurset for deg. Luzia har den perfekte beliggenhet, i en liten men historisk by med fantastiske strender både inne i byen og utenfor. Vi har et utrolig spennende lys her, og sola skinner mer enn 300 dager hvert år. Strendene og sjø-siden er variert her, fra huler og viker til totalt flate sand-strender som strekker seg milevis. Men det handler ikke bare om strender. Vi integrerer andre aktiviteter og vi tar bilder på alle stedene… Vi har mer informasjon om Eden-kurset på engelsk…

Foto-kurset Epicurus

Dette kurset er perfekt for de som liker å nyte livets gleder og fotografi samtidig. Vi har beliggenhet i en av de eldste siviliserte byer i verden på den Atlantiske lys-kyst, Andalusia’s Costa de la Luz. Vi nyter den perfekte kombinasjon av en forholdsvis liten og vakker by på 127,000 innbyggere, gylne strender, deilig mat, og magiske godt gjemte pœrler. Vi har unik tilgang på disse stedene, spesielt fordi Nacho har jobbet som fotograf for de fleste her, og har fotografert mye for mat-bransjen! Derfor vet vi hvor maten er enestående god (og hvor den ikke er det!) og vi vet hva klokka er når sola står på bestemte steder, slik at vi har rette lysforhold, og vi følger med på lav- og høyvann. Dette kurset er kalt opp etter filosofen Epicurus, og er dedikert til vakre steder, god mat og drikke, og ikke minst livets gleder… Vi har mer informasjonom Epicurus-kurset på engelsk…

Foto-kurset Levante

Hvis du er på leting etter en aktivitets-ferie ved sjøen, men ønsker å unngå høyblokk-turismen, så har Luzia kurset den perfekte beliggenhet, velkjent for gode vind- og surfing-forhold langs den Atlantiske kysten Costa de la Luz. Vi har flotte strender, men også variert terreng med klatre-muligheter (OK – ikke helt som Norske fjell men..) spesielt egnet for nybegynnere. Vi har kort sagt alt du kan drømme om når det gjelder lys og terreng, og har også unikt god innsikt i området. Vi har mer informasjon om Levante-kurset på engelsk…


Kursagenten
– hjelper deg på rett kurs

 

NOE DU KANKJE VILLE SPØRRE OM?

HVORDAN INTEGRERER DERE AKTIVITETENE MED FOTOGRAFI?
Vi fotograferer det vi gjør, og vi lar aktiviteten bestemme hvilket aspekt av fotografering vi peiler oss inn på. For eksempel, hvis vi fotograferer sport i bevegelse er lukkertid en viktig faktor, og vil man ta det lenger ut, kan man bruke f.eks en ‘panning’ teknikk. Dette gir en naturlig innfallsvinkel til foto-teknikk. Har vi en vakker hage med lag på lag med blomster og grønt, kan vi bruke skarphets-dybden som en kreativ faktor, såvel som en teknisk utfordring. Er vi på et sted med skarp sol, hvite vegger og mørke skygger, så konsentrerer vi oss om eksponering og kontrast.

HVA UNDERBYGGER LŒRINGEN?
To aspekter:
Først – vi hjelper deg å se med ‘foto-briller’ så du vil legge merke til ting du ikke så tidligere og trekke oppmerksomhet til disse elementene når du fotograferer. Du vil lœre å se lyset (bokstavelig talt) og oppdage kreative vinkler i komposisjon. Fotografering kan vœre en ganske fysisk aktivitet, og du vil nok oppdage at du vœre mye mer aktiv i fotograferingen. Vi legger også vekt på hvordan kameraet’s funksjoner kan tilby kreative muligheter.

Dette bringer oss til det andre aspektet. Vi vil muliggjøre bedre foto ved å gi deg innsikt i både verktøy og grunnleggende prinsipper. Skal man vœre kreativ, må man først sørge for at man har en viss kontroll, så vi sørger for at du ikke kommer tilbake med en haug feil-fokuserte eller under-eksponerte bilder. Vi er to instruktører som hjelper deg å sjekke bildene ettersom du tar dem, og hjelpe deg a utvikle bildene på et høyere nivå. Der er selvfølgelig opp til deg hvor langt du vil ta det.

HVILKET  PHOTOSHOP NIVÅ HOLDER DERE?

Vi holder det ganske enkelt. Gry er Photoshop instruktør som også er ‘trainer’ i retusjering. Men her handler det om å trekke det beste ut av gode bilder og vi kaster ikke bort tiden med å retusjere bilder som ikke fungerer. Derfor gjør vi ikke noe kompleks retusjering, men vi bruker tiden på å justere kontrast og farge, forsterke stemingen så bildene ‘slår’.

SÅ ER DETTE EGENTLIG EN FERIE DA?  FÅR JEG NOEN MULIGHET TIL Å SLAPPE AV?

Vi nyter vakre steder mens vi fotograferer, og det er slett ikke noe press for å få mest mulig bilder ut av dette. Hvis du av og til foretrekker å nyte øyeblikket uten kamera, så er det helt greit, så lenge du får noe ut av det. Enkelte vil ha høyere ambisjoner, og det tar vi høyde for, mens andre vil ta det mer piano. Vi tar mye pauser, og nyter lange, spanske lunch’er, avslappende i skyggen eller sola, alt ettersom du foretrekker. Dette betyr også lengre dager, men med et rolig tempo og godt selskap.

HVORDAN BOOK’ER JEG?

Ta en titt på kurs-innholdet ved å laste ned en individuell kurs-plan på PDF. Du finner den på hver av de engelske beskrivelsene.  Titt på datoer og priser på denne siden. Ring oss gjerne på +(34) 856 174 827, eller send en email gjennom CONTACT eller til hello (krøll-alfa) vårt URL. Vi kan også kontakte deg på Skype. Vi vil gjerne snakke med deg, og du har sikkert flere spørsmål til oss.


LITT MER INFO – OM OMRÅDET

Costa de La Luz – et perfekt område for å lœre om lys og fotografi!

Lyset her er noe helt spesielt. Det kar en klar kvalitet som er både spennende og inspirerende, og enkelte ganger krevende også, rett og slett fordi det er så sterkt, med dype skygger og mye tekstur. Sjøen er klar og ren, og forandrer stadig humør. Vi nyter sjøen her, men vi liker også å dra innover landet av og til, for variasjonens skyld.

Hvis du liker å svømme har vi milevis med sand-strender. Hvis du foretrekker å surfe vil du finne gode bølger på denne atlantiske kysten. Hvis historie er din greie, så er dette et sted for deg, i en by og provins som i stor grad har vœrt med på å definere Spania’s historie. Hvis du er matglad, så vil du like deg! Du kan få høre Nacho’s teori om opprinnelsen til det engelske ordet ‘Lunch’. Lunch er iallefall det mest sentrale måltid og derfor er dette det måltidet vi deler og inkluderer i prisen. Hvis du liker å drikke, så er det ikke så vœrst her heller; navnet på vår nabo-by Jerez er synonymt med Sherry. Der er det mange Bodegas hvor man kan prøve-smake både tørr Fino og søt Sherry, og både vin og øl er både godt variert og meget rimelig.

Costa de la Luz er også veldig forskjellig fra Costa del Sol, idet at folk her er for det meste spanske, og den spanske kulturen er mer autentisk og rettet mot spanjoler. Vel, av og til er det så autentisk (på visse spisesteder) at det er umulig å bestille på engelsk, men vi er jo her for å hjelpe til med sånt!

Få får oppleve disse perlene som vi deler med våre kurs-deltagere. Noen av stedene er så godt gjemt at de som bor her ikke kjenner til dem! Andre steder er velkjent, men har beholdt sjarmen. Du kommer altså ikke hit for å spise lutefisk eller kjøttkaker eller gå på tysk eller irsk pub. Men her kan du nyte frisk sjømat på en ‘Chiringuito’ strand-bar.

 

Copyright © Luzia 2013